book einmerker, christmas, star-3843358.jpg
Milline on olnud Sinu elu parim tööandja poolt tehtud jõulukink? Kas tuleb meelde … ?

Minul pole tarvis pikalt mõelda. Aasta oli 2002 ja ma töötasin Reval Hotel Centralis, mille töökat ja ägedat kollektiivi ohjas ja juhtis Anu. Mina istusin endale omaselt mitte väga vaguralt ja tagasihoidlikult turunduskoordinaatori tooli peal. Anu oli hea käega juht, on kindlasti siiani – inimeste inimene.

ERAKORDSED JÕULUD, MIS JÄID MEELDE

Üks jõulupidu jääb mulle aga vist küll elu lõpuni meelde. Anu kutsus kontorirahva endale külla! Minu jaoks oli juba seegi toona täiesti vau, sest kuigi mul puudus veel pikemaajaline töökogemus, siis oma napi 3aastase staaži pealt teadsin juba, et jõulude ajal tuleb pakist välja mingi logoga nänn. Järjekordne. Selline, mis kedagi ei riiva, aga kedagi väga ei kõneta ka. Mööda ei pane ja täppi kah mitte … No tead ju, selliseid oleme kõik saanud.

Anu aga tegi midagi erakordset – ta võttis aja, et meie peale MÕELDA … Meist mõelda, meid jälgida, meiega vestelda ja selle tulemusena teha meile täiesti ootamatu ja rabav žest!

Ma mäletan, kuidas Anu, päkapikumüts peas, meid järjest enda ette kutsus ja nagu kord ja kohus luuletust lugema, laulma või tantsima pani. Mida teised tegid, ma ei mäleta, sest ainus minu peas keerlev mõte oli oma luuletus täiuslikult ette kanda.

Kui ma nüüd ajalugu oma peas ümber ei ole kirjutanud, siis minu mälupildis saime me kõik küll ühe ja sama asja, kuid siiski igaüks täiesti erilise, vastavalt endale … igast nimelisest kingipakist koorus välja CD plaat! Kuna minu muusikamaitse võib kohati olla täiesti ette ennustamatu, siis ma mäletan, et hoidsin pöidlaid pihus, et ma mingit hetkelist tähelendu tegevat kohutavat Eesti popartisti ei saaks, sest Eesti pop tekitas minus õõvastavaid tundeid, kuigi vanus oleks mu just kontserdi etteritta hüppama pannud.

Aga Anu, inimeste inimene, oli seda tähele pannud ja ei eksinud sugugi! Minu pakis oli Madonna „Ray of Light“, millest sai mu lemmik Madonna plaat ja sellelt plaadilt on pärit ka üks vähetuntud ja siiani minu lemmiklugu, Shanti /Ashtangi.

Kui ma poleks seda plaati umbes kümme aastat tagasi ühele inimesele laenanud, siis oleks see täna kindlasti ainus tööandja jõulukink, mis siiani alles. Ja kuigi selle peal ei ole mitte mingit Reval Hotel Centrali logo või Anu Vähi autogrammi, mäletan ma veel 20 aastat ja kindlasti 50 aastatki hiljem, kes ja mis puhul mulle „Ray of Light“ CD plaadi kinkis!

LOGOGA KINGITUS EI OLE KINGITUS

Joey Coleman kirjutab oma varsti eestikeelsena ilmuvas raamatus „Ei ühtki kaotatud klienti enam“ just sarnast olukorda ettevõtte ja kliendi vahel – kingitus, mille peal on logo või hüüdlause või muu korporatiivne viide, ei ole kliendi jaoks kingitus. Töötaja jaoks ka mitte.

Jõulud on aeg, mil oma lähemaid kolleege tõeliselt üllatada! Mõtle igaühe peale neist ja tee kingitus, mis jääb meelde 20 aastaks ja 50 aastakski!

AGA MIDA SIIS?

Kui tahad edasiviivat raamatut kinkida, siis palun – Inspiratsiooniraamatukogust leiad! Kui tunned, et ei oska, siis saada mulle e-mail ja ma aitan valida. Igale kolleegile oma.

 

Kris Leinatamm

Inspiratsiooniraamatukogu juht

kris@inspiratsiooniraamatukogu.ee

 

Jälgi meid sotsiaalmeedias:

Facebook

Instagram

LinkedIn

Youtube